WP_Post Object ( [ID] => 2729 [post_author] => 2 [post_date] => 2023-02-12 16:53:22 [post_date_gmt] => 2023-02-12 16:53:22 [post_content] => אתר אינטרנט יכול לגרום להרבה כאב ראש. האם חוויתם אתר איטי? אתר עם באגים שאתם לא מצליחים לתקן אבל למדתם להתפשר ולחיות עם הבאגים? והאם אתם בטוחים שהאתר שלכם עמיד בפני פריצות? אתר אינטרנט הוא לרוב נקודת המגע הראשונה עבור לקוחות פוטנציאליים, אבל בבסיסו, אתר הוא תוכנה שרצה על מחשב מרוחק שנקרא שרת, וממש כמו כל תוכנה שמותקנת במחשב האישי, גם אתרי אינטרנט… איך לומר בעדינות? הם לא משתבחים עם השנים. אתרים, ובמיוחד אתרים ישנים לפעמים קורסים, נתקעים, וצוברים אנומליות שונות לאורך שנות החיים שלהם. אז איך שומרים על פעילות חלקה של אתר אינטרנט?

מדוע תחזוקת אתרים חשובה?

רוב אתרי האינטרנט כיום מתרחבים עם הזמן, ואנחנו מתקינים עליה תבנית עיצוב, ופלאגינים כגון טפסי יצירת קשר, ריבוי שפות, מסחר אלקטרוני, עוד פלאגין של חברת הסליקה וכו'… כל מודול כזה (פלאגין, תבנית, המערכת) הוא אפליקציה בפני עצמה שמתחברת לאפליקציה הראשית שהיא מערכת ניהול התוכן של האתר (לדוגמא וורדפרס), והן תלויות אחת בשניה. אם ההתקנה של וורדפרס תפסיק לעבוד, גם woocomerce לא תעבוד, והפוך. אם woocommerce תפסיק לעבוד, האתר לא יעבוד. וזו גם הסיבה לכך שאנחנו אומרים: פחות פלאגינים = אתר יציב יותר. אבל מאחורי הקלעים יש עוד תלויות, כמו למשל ספריות קוד (JS, CSS) שנטענות מצד שלישי, הפונט שנטען מגוגל ועוד. מדי פעם גם מערכת ההפעלה עצמה מתעדכנת (Linux / PHP או windows) ממש כמו במחשב האישי, וגם אם נקפיד לא לבצע שום עדכון במחשב שלנו כדי שכל התוכנות ימשיכו לעבוד כמו ביום שהתקנו אותן - עדיין חלק מהתלויות של התוכנות האלה שבכלל לא נמצאות במחשב שלנו יתעדכנו, וזה ישפיע על אופן הפעולה התקין שלהן. לכן עדכונים באתר הם דבר חשוב, ובמיוחד במערכות כמו וורדפרס שמוציאה עדכונים אחת לרבעון בממוצע ומתחזקת את המערכות שלה בצורה מאוד עקבית. עדכונים כאלה יכולים להשפיע על פעולות בתשתית האתר כמו:  

שיטות תחזוקת אתרים

סיכום

תחזוקת אתרים היא גורם קריטי בניהול אתר מצליח. עדכונים שוטפים, גיבויים, ניטור אבטחה, אופטימיזציה של ביצועים וניטור אנליטיקה יכולים לעזור להבטיח שהאתר פועל תמיד בצורה חלקה ומספק חווית משתמש חיובית. הזנחת תחזוקת האתר עלולה לגרום לאובדן האתר, אמינות וסיכוני אבטחה.   [post_title] => תחזוקת אתרים [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => open [post_password] => [post_name] => %d7%aa%d7%97%d7%96%d7%95%d7%a7%d7%aa-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2023-02-13 08:33:07 [post_modified_gmt] => 2023-02-13 08:33:07 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.eoi.co.il/?p=2729 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw )

תחזוקת אתרים

אתר אינטרנט יכול לגרום להרבה כאב ראש.
האם חוויתם אתר איטי? אתר עם באגים שאתם לא מצליחים לתקן אבל למדתם להתפשר ולחיות עם הבאגים? והאם אתם בטוחים שהאתר שלכם עמיד בפני פריצות?

אתר אינטרנט הוא לרוב נקודת המגע הראשונה עבור לקוחות פוטנציאליים, אבל בבסיסו, אתר הוא תוכנה שרצה על מחשב מרוחק שנקרא שרת,
וממש כמו כל תוכנה שמותקנת במחשב האישי, גם אתרי אינטרנט… איך לומר בעדינות? הם לא משתבחים עם השנים.
אתרים, ובמיוחד אתרים ישנים לפעמים קורסים, נתקעים, וצוברים אנומליות שונות לאורך שנות החיים שלהם.

אז איך שומרים על פעילות חלקה של אתר אינטרנט?

מדוע תחזוקת אתרים חשובה?

רוב אתרי האינטרנט כיום מתרחבים עם הזמן, ואנחנו מתקינים עליה תבנית עיצוב, ופלאגינים כגון טפסי יצירת קשר, ריבוי שפות, מסחר אלקטרוני, עוד פלאגין של חברת הסליקה וכו'…

כל מודול כזה (פלאגין, תבנית, המערכת) הוא אפליקציה בפני עצמה שמתחברת לאפליקציה הראשית שהיא מערכת ניהול התוכן של האתר (לדוגמא וורדפרס), והן תלויות אחת בשניה.
אם ההתקנה של וורדפרס תפסיק לעבוד, גם woocomerce לא תעבוד, והפוך. אם woocommerce תפסיק לעבוד, האתר לא יעבוד. וזו גם הסיבה לכך שאנחנו אומרים: פחות פלאגינים = אתר יציב יותר.

אבל מאחורי הקלעים יש עוד תלויות, כמו למשל ספריות קוד (JS, CSS) שנטענות מצד שלישי, הפונט שנטען מגוגל ועוד.

מדי פעם גם מערכת ההפעלה עצמה מתעדכנת (Linux / PHP או windows) ממש כמו במחשב האישי, וגם אם נקפיד לא לבצע שום עדכון במחשב שלנו כדי שכל התוכנות ימשיכו לעבוד כמו ביום שהתקנו אותן – עדיין חלק מהתלויות של התוכנות האלה שבכלל לא נמצאות במחשב שלנו יתעדכנו, וזה ישפיע על אופן הפעולה התקין שלהן.

לכן עדכונים באתר הם דבר חשוב, ובמיוחד במערכות כמו וורדפרס שמוציאה עדכונים אחת לרבעון בממוצע ומתחזקת את המערכות שלה בצורה מאוד עקבית.
עדכונים כאלה יכולים להשפיע על פעולות בתשתית האתר כמו:

  • אבטחה: אתרי אינטרנט חשופים לפריצות והתקפות סייבר, מה שעלול להוביל לפרצות מידע ואובדן מידע רגיש. תחזוקה שוטפת של האתר יכולה לעזור לזהות ולתקן פרצות אבטחה, ולשמור על בטיחות האתר והמבקרים בו.
  • ביצועים: אתר בטעינה איטית יכול להיות מתסכל עבור המבקרים ויכול להוביל לאחוזי יציאה גבוהים מדף הכניסה. תחזוקת אתרים יכולה לעזור לייעל את ביצועי האתר, ולהבטיח שהוא נטען במהירות וביעילות.
  • אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO): נשמע כאילו זה לא קשור, נכון? אבל אם גוגל דורשת עדכון לבניית המידע meta באתר, ולא נגיש את העדכון הזה בזמן גם הקידום שלנו בגוגל ייפגע. אתרים שמתוחזקים ומתעדכנים באופן קבוע יכולים לשפר את דירוג מנועי החיפוש שלהם, ולהפוך אותם לגלויים יותר ללקוחות פוטנציאליים.

 

שיטות תחזוקת אתרים

  • עדכונים שוטפים: יש לעדכן תוכנות ותוספים המשמשים באתר כדי לתקן באגים ולשפר את הביצועים. אבל לא באופן מיידי. ממש כמו עדכונים שאנחנו מקבלים למחשב האישי, עדיף לתת להם זמן להתבשל קצת. הרבה פעמים עדכון של מערכת ההפעלה יתבטא בנפילה של מערכות מודולריות היקפיות, או שהדרייבר של המדפסת יפסיק לעבוד, אז מרגע שיוצע עדכון כדאי להמתין קצת עד שהקהילת מפתחים תבדוק אותו וייצאו עדכונים לכל הפלאגינים האחרים לצורך תאימות מקסימלית לעדכון האחרון שיצא.
  • גיבוי ושחזור: יש לבצע גיבויים שוטפים של האתר כדי להבטיח שהנתונים לא יאבדו במקרה של בעיה טכנית. תוכנית התאוששות צריכה לתת מענה גם כדי למזער את זמן ההשבתה, ועדיף גיבוי בשרת חיצוני. אם הדיסק הקשיח במחשב שלנו יפסיק לעבוד, אנחנו צריכים שהגיבוי של המחשב יהיה על דיסק אחר שכן עובד. גיבוי של המחשב על עצמו לא יעזור לנו במצב שבו הדיסק כשל. ובדיוק כך גם בשרת. אם היתה בעיה טכנית שמחקה לנו מידע מהשרת, היא עשויה גם למחוק לנו מידע מהגיבוי.
  • ניטור אבטחה: יש לנטר אתרים באופן קבוע לאיתור פרצות אבטחה וכל איומים פוטנציאליים. סריקות סדירות ובדיקות חדירה יכולות לעזור לזהות בעיות פוטנציאליות ולנקוט פעולה כדי למנוע התקפות סייבר.
  • אופטימיזציה של ביצועים: אופטימיזציה קבועה של ביצועים יכולה לעזור להבטיח שהאתר נטען במהירות וביעילות. זה יכול לכלול משימות כגון דחיסת תמונות, אחסון תוכן במטמון והקטנת גודל הקבצים.
  • ניטור פעילות: ניטור קבוע של ניתוח אתרים יכול לעזור לזהות כל בעיה באתר ולספק תובנות כיצד ניתן לשפר אותו.

סיכום

תחזוקת אתרים היא גורם קריטי בניהול אתר מצליח.
עדכונים שוטפים, גיבויים, ניטור אבטחה, אופטימיזציה של ביצועים וניטור אנליטיקה יכולים לעזור להבטיח שהאתר פועל תמיד בצורה חלקה ומספק חווית משתמש חיובית. הזנחת תחזוקת האתר עלולה לגרום לאובדן האתר, אמינות וסיכוני אבטחה.

  • ב EOI אנחנו מאחסנים, ומתחזקים אתרים באופן שוטף.
  • הגיבויים מתבצעים על מערכת גיבוי מבוססת Flexible Storage באופן אוטומטי בהתאם למידת הקריטיות של המידע.
  • אנחנו מבצעים שדרוגי מערכות שוטפים עפ״י לו״ז קבוע לכל האתרים בצורה ידנית ומבוקרת כדי שלא יהיו תקלות של חוסר תאימות.
  • בכל השרתים שלנו מותקנות מערכות ניטור נוזקות שמתריעות בפנינו אם התבצע נסיון חדירה או הזרקה של תוכן בעייתי לקוד של אחד האתרים שאנחנו מתחזקים. 

 


אודות מחבר המאמר

איתמר אורן ישראלי, הוא מרצה להקמה ותפעול של אתרי מסחר אלקטרוני, ומנכ״ל EOI - Web Like This! משנת 2006.


תפריט נגישות